
După un weekend euforic petrecut pe meleaguri mai străine decât cele şi aşa străine unde îmi duc existenta cotidiană, am realizat câte lucruri îi datorăm noi jocului de bolţ. Câte chefuri ar fi fost eşuate, dacă nu ar fi existat acest joc, câte seri ar fi fost poate puţin mai triste şi maniaco-depresive şi câtă "apă" ar fi rămas nebăută. Ba chiar cine ştie, hotărârea de a scrie acest post nu ar fi fost niciodată luată, iar tu, dragă cititorule ai fi fost mai sărac spiritual.
Aşadar mă simt dator să explic acest joc şi evoluţia lui.
Să începem, în primul rând avem nevoie de o dezambiguizare: Bolţ este acelaşi lucru cu Figa. Numai că Figa joacă numai brănenii şi moiecenii.
Later edit: Bolţ este acelaşi lucru cu Bozo, numai că Bozo se joacă în Banat
Cum se procedează:
Oamenii se aşeaza într-un cerc şi se stabileşte un sens de joc. Acum tot ce trebuie să se întâmple este ca oamenii să numere, începând cu 1. Adică primul zice unu, al doilea doi, al treilea trei şi aşa mai departe. De acum încep să se ramifice posibilităţile.
Bolţ 1.0 : La numere care sunt multiple de 7 sau care conţin cifra şapte, trebuie să se spună "BOLŢ" în loc de număr. Dacă cineva nu face aceste lucru este pedepsit, fiind nevoit să bea un pahar cu "apă". Dacă persoana zice "BOLŢ" cel care urmează continuă normal numărătoarea şi zice următorul număr.
Bolţ 1.1 : Versiune îmbunătăţită. Se procedează ca la varianta 1.0, numai că în momentul în care se zice "BOLŢ" se schimbă sensul de joc.
Bolţ 1.2 : Versiunea cunoscută de majoritatea oamenilor. Îmbunătăţiri substanţiale aduse. Trebuie să se spună "BOLŢ" şi la numere care sunt multiple de 5 sau conţin cifra 5.
Bolţ 1.3 : Se elimină factorul de gândire din joc prin introducerea limitei de timp în care trebuie să se dea răspunsul. Dacă peroana nu zice la timp "BOLŢ" sau numărul care urmează, se consideră că a greşit şi trebuie să bea "apă".
Bolţ 1.4 : Trebuie jucat doar dacă sunt persoane de ambele sexe în joc, pentru că altfel e gay. Dacă persoana greşeşte înainte ca numărătoarea să ajungă la 30, trebuie să dea jos un articol de îmbrăcăminte.
Bolţ 1.5 : La fel ca şi Bolţ 1.4, dar limita sare de la 30 la 80.
Bolţ 1.6 : La fel ca şi Bolţ 1.4, dar limita sare de la 30 la 100.
Bolţ 2.0 : Este o versiune care se recomandă numai celor care deja au terminat versiunile anterioare(Cum se poate termina un joc de bolţ?......da, altă dată.)
Se aplică aceleaşi reguli de la Bolţ 1.2, numai că nimeni nu are voie să zica mai mult de două ori consecutiv numărul care este la rând, în aceeaşi limbă(Dacă eu am zis prima dată "unu" şi de exemplu a doua oară "opt", a treia oară nu am voie să zic pe română şi trebuie să zic în altă limbă. După care totul o ia de la început.)
Bolţ 2.1 : Ca şi Bolţ 2.0 numai că de fiecare dată trebuie spus în alta limbă.
Bolţ 2.2 : La fel ca şi la Bolţ 2.1 numai că se introduce şi limită de timp.Vezi Bolţ 1.3
Bolţ cu steluţă:
În funcţie de persoanele cu care se joacă, se poate alege ca, în cazul în care cineva greşeşte, să nu bea persoana respectivă, ci toate celelalte. Asta doar dacă tuturor le este foarte sete şi nu au răbdare. Atunci se vorbeste despre versiunea x.x cu steluţă.
Se recomandă totuşi ca jocul să fie jucat cu limită, pentru ca altfel crează dependenţă. De asemenea, dacă a doua zi nu vă simţiţi bine, nu sunaţi doctorul, aveţi numai răbdare că trece.
The End
4 comentarii:
Nu zic ca nu-i un post interesant :) dar eu in general nu-s pro joculetelor astea de party, de hai sa facem ceva sa nu ne plictisim, sa salvam cheful.eu cand beau cu prietenii... pai bem nu ne-ncurcam si e muuuult mai placut sa stam sa radem ca tampitii sau sa vorbim toate cacaturile. that's all i have to say about that.
ai uitat sa zici ca e sinonim cu Bozo! rusine,mon cher!
Ba am scris, dar putin mai tarziu Acum scrie. Stiam ca mai este inca un cuvant dar nu stiam care. te org frumos sa ma ierti
mai Tudor, azi a meritat sa deschid calculatorul.. am aflat ce oameni odihniti sunt prin Bavaria...si ca matematica, informatica si germana e o combinatie ...admirabila:P
Trimiteți un comentariu